Ons team helpt: Posca stiften

De kans is groot dat je ze als eens tegen bent gekomen in een youtube filmpje, tijdens een workshop of op een beurs. De Posca marker.

Geschikt om mee te schilderen, kleuren, tekenen, schrijven, decoreren en markeren. Posca stiften zijn paintmarkers op waterbasis die geschikt zijn voor alle ondergronden.

Je kunt de Posca stiften gebruiken op papier, karton, aardewerk, plastic, metaal, textiel, hout en keramiek. De chemische samenstelling lijkt op acryl en is niet doorschijnend, dekkend en sneldrogend. Posca stiften zijn permanent op een poreuze ondergrond, uitwisbaar op glas en trekken niet door het papier. Je kunt de kleuren mengen als de verf nog nat is en overschilderen als die eenmaal droog is.

Voor een aquareleffect voeg je aan de Posca verf een druppel water toe. Alle Posca-punten zijn te wassen en sommigen zijn omkeerbaar of vervangbaar. De stiften zijn verkrijgbaar in 7 verschillende diktes en tot wel 35 verschillende kleuren.

Posca PC-1MR extra fijn

Geschikt om zeer nauwkeurig mee te werken. De Posca PC-1MR extra fijne punt (0,7 mm) is gekalibreerd en in metaal gevat. Hij heeft alle kwaliteiten van een paintmarker, in de vorm van een dik potlood.
Hij is ontwikkeld voor iedereen die op zoek is naar ultrafijne en strakke lijnen in een rijk kleurenpalet. De extra fijne gekalibreerde Posca-punt is geschikt voor professionals, zoals grafische vormgevers voor technische tekeningen, schetsen; voor amateurs als creatieve ontspanning voor scrapbooking, wenskaarten; voor kunstenaars voor afwerkingen, details en omtrekken. Ideaal voor kaarten en plakboeken. Verkrijgbaar in 16 kleuren.

Eigenschappen
 • Precies: dankzij de gekalibreerde punt kun je een zeer fijne lijn trekken.
 • Betrouwbaar: geen verrassingen tijdens het ontwerpen.
 • Origineel: hij verenigt de exactheid van de lijn en de kwaliteiten van het schilderen.
 • Praktisch: het dopje kan aan de achterzijde van de merkstift bevestigd worden.

Posca PC-1MC extra fijn

Een populaire stift met de Posca PC-1MC extra fijne punt (1 mm) die ideaal is voor alle creaties in klein formaat.

Geliefd bij kinderen en volwassenen voor het precieze kleurwerk.
De extra fijne Posca-punt is geschikt voor kinderen om voorwerpen over te tekenen, tekeningen te maken of in te kleuren; voor professionals om documenten te kleuren, ruwe schetsen te maken of om met precisie te tekenen; voor liefhebbers met creatieve hobby’s en natuurlijk ook voor de kunstenaars. Ideaal om te tekenen en voor kleine creaties. Verkrijgbaar in 22 kleuren. Met vervangbare punt.

Eigenschappen
 • Zeer dun: zijn punt is fijn genoeg om te schrijven en dik genoeg om te tekenen.
 • Gemakkelijk: ontwerpen zijn onmiskenbaar duidelijk met zijn rechte en vaste lijn.
 • Speels: kinderen zijn dol op schilderen met deze stift in zakformaat.
 • Handig: het uiteinde kan verwijderd en onder water afgespoeld worden.

Posca PC-3M fijn

Een universele stift met de Posca PC-3M fijne punt (1,5 mm) maakt het mogelijk te personaliseren, creëren, decoreren of markeren.
Alles wat je wilt op overtuigende wijze.
De Posca fijne punt is geschikt voor creatieve ontspanning zoals scrapbooking, wenskaarten maken en tafelkunst; voor kunstenaars en andere professionals voor inkleuren; voor de creatieveling om een nieuwe look aan kleding of objecten te geven; en voor kinderen die kleurtekeningen maken. Ideaal voor menukaarten en zo! Verkrijgbaar in 27 kleuren. Met omkeerbare en vervangbare punt.

Eigenschappen
 • Handig: dankzij de kegelvormige punt en het fijne lichaam kunt u behendig werken.
 • Volledig: hij kan gebruikt worden voor zowel kleuren als lijnen trekken.
 • Praktisch: de punt kan uitgetrokken, omgekeerd of onder water afgespoeld worden.
 • Zuinig: de punten zijn vervangbaar.

Posca PC-5M medium

Een absolute aanrader is deze Posca PC-5M medium punt (2,5 mm). De alleskunner uit het Posca assortiment. Vanwege zijn strakke, duidelijke lijn en perfecte inkleuring wordt hij bijzonder gewaardeerd door amateurs en professionals.
De POSCA medium punt is in het bijzonder geschikt voor kunstenaars en professionals in het ontwerpen, zoals architecten, voor amateurs in creatieve hobby’s zoals scrapbooking, voor liefhebbers van home deco, voor surfers, skaters, en natuurlijk ook voor kinderen. Ideaal voor elke dag! Verkrijgbaar in 33 kleuren. Met een omkeerbare en vervangbare punt.

Eigenschappen
 • Polyvalent: het biedt een onbeperkte gebruiksvrijheid.
 • Fun: hij is verkrijgbaar in een groot aantal kleurvariëteiten.
 • Praktisch en zuinig: de punten zijn vervangbaar.
 • Ecologisch: bestaat voor 41% uit gerecycleerde materialen.

Posca PC-8K large

De PC-8K met brede schuin afgesneden punt (8 mm) trekt duidelijke, ronde lijnen en dekt grote vlakken in een zeer uitgebreid kleurenpalet. Perfect voor vlakke tinten, ‘street’ teksten of markering.
Voor zowel de liefhebbers als de professionals. De Posca brede punt is geschikt voor kunstenaars om te schilderen en te tekenen op eender welk materiaal, binnen of buiten; voor liefhebbers van home deco om een kamer, meubel, object of stof een nieuwe look te geven; voor surfers en skaters om hun bord te versieren; voor professionals voor hun etalages. Ideaal voor home decoraties en creaties op groot formaat. Het grootste kleurenpalet. Verkrijgbaar in 35 kleuren. Met vervangbare punt.

Eigenschappen
 • Efficiënt: hij dekt snel grote oppervlakken.
 • Slim: de schuine punt verfijnt en beheerst je ontwerp.
 • Praktisch en zuinig: de punten zijn vervangbaar.
 • Ecologisch: bestaat voor 47% uit gerecycleerde materialen.

Posca PC-17K extra large

De PC-17K extra brede punt (15 mm) is de expert van het Posca kleurenpalet. Met zijn maat XXXL is hij uitermate geschikt voor succesvolle affiches en reusachtige creaties. De Posca extra brede punt is handig voor kunstenaars om grote achtergronden te schilderen en live werken uit te voeren.
Zeker ook voor liefhebbers van home deco om een kamer, meubel, stof of groot object een nieuwe look te geven. En voor professionals om etalages te decoreren. Ideaal voor reusachtige creaties en Street Art. Verkrijgbaar in 8 kleuren. Met vervangbare punt.

Eigenschappen
 • Snel: met hem worden je vlakke tinten en achtergronden in een oogwenk uitgevoerd!
 • Gul: zijn inhoud is aangepast aan de puntbreedte om je oppervlakken in één streek te dekken.
 • Opvallend: de breedte van de lijn is ideaal voor een aankondiging die van ver in het oog springt.
 • Precies: de schuine punt bepaalt je markering goed.

Posca set

De Posca verfstiften zijn ook verkrijgbaar in een aantal handige sets. De sets verschillen in dikte, aantal en kleur. Zo is er de basisset met wit, zwart, goud en zilver in twee diktes. Daarnaast zijn er sets met harde kleuren of juist met pastelkleuren. Ook deze zijn in verschillende diktes te krijgen. Met deze sets heb je voordelig een mooie basisset in huis.

Fixeren van je Posca Marker

Fixeren op papier, karton, plastic, metaal en hout doe je door vernis op waterbasis te gebruiken. Voor papier, karton en plastic volstaat één laag. Voor metaal en hout gebruik je 2 tot 3 lagen.

Fixeren op aardewerk en keramiek doe je door het voorwerp 45 minuten op 220 graden celsius in de oven te plaatsen. Daarna gebruik je voor het aardewerk een vernis op waterbasis. Voor keramiek kun je ook alléén vernis gebruiken of het voorwerp alléén in de oven bakken.

Fixeren op textiel doe je door eerst de stof te wassen. Daarna breng je de Posca stiften aan en strijk je het voorwerp binnenstebuiten zonder stoom.